Σάββατο, Οκτωβρίου 07, 2006

News, Reviews and other Views


Οι Hatebreed επέστρεψαν! Και έχουν κέφια. Και πολύ θυμό. Και αυτός ο συνδυασμός στα χέρια τους είναι απλά δολοφονικός. Από τις πρώτες νότες του "Defeatist" ο ακροατής είναι ανήμπορος να αντιδράσει, η ηχητική βία που ξεχύνεται από τα ηχεία απλά σε καθηλώνει και απολαμβάνεις 14 συνθέσεις που μπορεί να μην αλλάξουν την ιστορία της σκληρής μουσικής με την πρωτοτυπία τους αλλά σίγουρα κάποιες από αυτές, όπως τα "Defeatist", "To The Threshold", και "Destroy Everything" θα γράψουν ιστορία. Κάποιοι κατηγορούν τους Hatebreed ότι επαναλαμβάνονται σε κάθε δίσκο τους, και εν μέρει έχουν δίκιο, όταν όμως το αποτέλεσμα είναι τόσο καλό, η κατηγορία μετατρέπεται σε έπαινο. Η σκηνή του Hardcore χρωστάει πολλά στους Hatebreed, γιατί την κράτησε ζωντανή σε δύσκολους καιρούς και με το "Supremacy" επιβεβαιώνουν ότι είναι η καλύτερη πρόταση της σήμερα.

Έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες για το τρίτο Greekcore Fest, ένα φεστιβάλ που έχει σαν σκοπό να προβάλλει συγκροτήματα που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο του hardcore. Το event θα λάβει χώρα στις αρχές της νέας χρονιάς, και αν κάποιο συγκρότημα επιθυμεί να συμετάσχει πολύ απλά στέλνει ένα e-mail στο athemelis@hotmail.com και μετά τα βρίσκουμε.

Mε έναν τεράστιο δίσκο στα μπαγκάζια τους, το απίστευτο "Blood Mountain" οι Mastodon θα επισκεφτούν για δεύτερη φορα την Ελλάδα, όχι όμως σαν headliners αλλά σαν support στους Toοl στις 16 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Θαυμάζω πάντως τους Τool γιατί πήραν μαζί τους support που θα πρέπει να ιδρώσουν πολύ για να το ξεπεράσουν live.

Οι Ολλανδοί "ευρωπαική απάντηση στους Hatebreed", Βorn From Pain, κυκλοφορούν στις 20 Νοεμβρίου την καινούργια δουλειά τους που έχει τον τίτλο "War". Mπορείτε να ακούσετε κάποια αποσπάσματα από το "War" στο www.myspace.com/bornfrompain.

Oι φίλοι του απλού, βρώμικου rock ετοιμαστείτε, στις 03/02/07 - λίγο μακρυά πέφτει βέβαια - οι θρυλικοί Dr.Feelgood μας ξανάρχονται στο Ξυλουργείο του Μύλου. Όλε!
a href="http://easyhitcounters.com/stats.php?site=athemelis" target="_top">Free Web Site Counter
Web Counter